torstai 21. elokuuta 2014

Dokumentaarinen hääkuvaus

Kuvasin pari viikko sitten Iikan ja Henriikan häät dokumentaariseen tyyliin, eli pyrin taltioimaan häistä oleellisimmat tapahtumat ja hetket. Pidän ihmisten kuvaamisesta tapahtumissa sillä silloin he eivät keskity itse kuvaamiseen eivätkä välttämättä edes tiedosta sitä. Tällöin kuviin saa helpommin aitoja ilmeitä ja tilanteita. Kuvaustapa muistuttaa hieman street-kuvausta, tosin häissä kaikki tietävät että kuvaaja on paikalla eivätkä ole hämmästyneitä jos kuvaaja osoittaa heitä kamerallaan.

Kuvaus alkoi kirkosta, jonka jälkeen siirryttiin ottamaan hääpotrettejä erään huvilan pihalle. Kuvaukset olivat siinä mielessä helpot minulle, että hääpari oli jo valmiiksi miettinyt kuvauspaikkoja ja kaikki oli järjestetty melko valmiiksi. Hääpari halusi kuviin mukaan koiransa, mikä toi heti hauskan ja rentouttavan elementin kuvauksiin ja kuvista tuli persoonallisia. Otimme myös muutamia yhteiskuvia bestmänien ja kaasojen kanssa. Kuvausten jälkeen siirryttiin juhlapaikalle jossa kuvasin dokumentaariseen tyyliin hääväkeä ja ohjelmanumeroita (unohtamatta pieniä juhlapaikan yksityiskohtia).

Kuvankäsittelystä: Tein kaiken kuvankäsittelyn Adobe Lightroom 5 -ohjelmalla. Lightroom on loistava työkalu suurten kuvamäärien prosessointiin, ja presettien avulla samat asetukset saa satoihin kuviin helposti ja nopeasti. Kuviin on haettu vintage-tyyliä nostamalla hieman mustia esiin Tone Curven avulla sekä tekemällä kuvista mustavalkoisia (osaan kuvista päätin jättää värit mutta suurin osa on mustavalkoisia, sillä mustavalkoisuus toimii mielestäni hyvin tilannekuvissa). Valmiita kuvia häistä tuli yhteensä noin 180 (noin 8h ajalta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti