tiistai 15. huhtikuuta 2014

Henkilökuvausta miljöössä

Kävin Tampereen työväenopistolla kurssin "Henkilökuvausta miljöössä" hakeakseni uusia näkökulmia ja ajatuksia ihmisten kuvaamiseen. Kurssin pitäjänä toimi Marja-Leena Gyllden ja kurssille osallistui noin 10 valokuvaajaa.

Kurssi oli mielestäni onnistunut, kokenut opettaja loi mitä erilaisempia kuvaustilanteita käden käänteessä ja sain todella paljon uusia ideoita mallin ohjaamiseen. Kenties tärkein opetus oli se, että hyvin pienillä hienosäädöillä esimerkiksi mallin asentoon (tai hiuksiin/vaatetukseen/sormiin etc.) saa kuvaan aivan erilaisen tunnelman. Kuvaushetkellä on pidettävä nämä kaikki asiat mielessä, se ei todellakaan riitä että käskee mallin hymyillä ja painaa nappia (tai riittää, mutta silloin kuvaukset ovat aika nopeasti ohi ja kuvat tusinatasoa). Oli myös kiehtova nähdä miten muut valokuvaajat ohjaavat ja lähestyvät mallia. Mikäli olet kiinnostunut ihmisten valokuvaamisesta ja haluat kehittyä, suosittelen ehdottomasti tutustumaan työväenopiston tarjontaan!

Alla muutamia onnistuneimpia kuvia kurssilta. Kaikki kuvaustilanteet ovat ryhmän yhdessä luomia joten kunnia onnistuneista kuvista kuuluu luonnollisesti koko ryhmälle =)


Juho

Maarit

Maarit

Maarit

Juho

Tanja

Tanja

Karoliina

Karoliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti