tiistai 18. maaliskuuta 2014

Asuntokuvaus - mitä se on?

Asunnon myyminen on mielikuvien luomista. Asuntoja katsellaan paljon netissä, jolloin mielenkiinnon herättäminen mahdollisessa ostajassa kuvien ja tekstin perusteella on todella tärkeää. Alla muutama esimerkkikuva siitä millaisia kuvia ilmoitukseen ehkä kannattaa/ei kannata laittaa.

Aluksi pokkarikameralla otettu kuva:

Tässä kuvassa huone on hieman epäjärjestyksessä ja kuva ei välttämättä anna kovin positiivista / myyvää vaikutelmaa. Seuraavissa kuvissa on käytetty järjestelmäkameraa, laajakulmalinssiä sekä muutamaa käsisalamaa (ja uteliasta kuvausassistenttia). Tämän lisäksi huone on järjestelty siistiksi ja huonekaluja siirrelty hieman.
Selkeät ja hyvin valaistut kuvat antavat positiivisen kuvan myytävästä kohteesta. Siistit kuvat myös erottuvat helpommin muiden myyntikohteiden joukosta. Mikäli itseltä ei löydy tarvittavia kuvausvälineitä, ammattikuvaajan käyttö on pieni investointi ja nopeuttaa kohteen myyntiä. En yleensä käytä koiraa asuntoja kuvatessa mutta en malttanut ajaa uteliasta pentua pois huoneesta (kuvat ovat esimerkkikuvia eivätkä ole myytävästä kohteesta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti